luni, 20 februarie 2012

Hai sa dam mana cu mana !

     




     Dezbatem azi obiceiul oamenilor de a strange mana (nu in usa) , sau mai popular de a da noroc.

    Acum , nu intru in detalii de unde a aparut aceste obicei, in opinia unora acesta dateaza din evul mediu si era practicat de cavaleri pentru a demonstra ca nu sunt inarmati. Dar nu despre asta vreau sa scriu azi ci despre felurile de “maini” pe care le intalnesti atunci cand strangi mana cuiva. Vorbim doar despre barbati pentru ca la femei lucrurile se schimba nitel.

    Incepem cu “mana fleasca” sau “mana meduza” cum imi place mie sa o caracterizez este mana aceea moale gelationoasa pe care iti este frica sa o strangi deoarece ai impresia ca ti se va scurge printre degete.

“Mana degete lungi”, o intalnesti atungi cand, orice ai face , in monentul cand incerci sa dai noroc cu acea mana nu reusesti sa ii prinzi decat varful degetelor. Mare atentie la unghii deoarece si ele sunt lungi de obicei (vorbim doar de barbati asa cum am zis.)

“Mana Speedy Gonzales” poate fi confundata adesea cu “Mana degete lungi”, deoarece posesorul acestui membru superior este in continua graba si la fel ca mai sus nu apuci decat sa surprinzi varful degetelor.

“Mana menghina”, asa cum intuiti deja, este mana aceea care te strange pana iti dau lacrimile. Daca esti nefericitul posesor al unei maini gelatinoase rezultatul este mult mai dureros.

“Mana balanganita” sau “mana laba”  este acea mana care in momentul salutului se deplaseaza impreuna cu mana ta pe verticala. Este de evitat aceata mana deoarece nu stii daca posesorul ei vrea sa dea noroc cu tine sau sa se masturbeze.

“Mana inclestata ”, sigur ati intalnit acest tip de mana. Este mana care nu ti mai da drumul, salutul cu aceasta persoana dureaza in medie 4 ore.

“Mana tipar” sau “mana electrificata”, o recunoasteti desigur deoarece la contactul cu aceasta mana trec prin tine cam 20 000 de volti.

“Mana de dupa blocuri”, aceasta este cea mai complicata mana in opinia mea, este acea mana care dupa contactul clasic incepe sa se miste in toate directiile dupa un tipar cunoscut intr-un cerc restrans. Daca esti surprins de aceasta mana ai toate sansele sa iti fracturezi cateva falange mai ales daca ai o mana fleasca.

“Mana fitness”, nu, nu este o mana cu musculatura tonifiata ci o mana transpirata.

In mare cam astea ar fi, daca am omis ceva bagati la si voi la comentarii ca sa completam lista.

2 comentarii:

  1. îmi permit să adaug 2 mâini...: prima ar fi mâna lungă (fără referire la mâna degete lungi), această mână fiind capabilă ca doar printr-o strângere să te lase fără ceas, telefon şi portofel. A 2-a o putem caracteriza ca având legătura cu mâna fleaşcă, cea bălăngănită dar şi cu mâna fitness... cine ghiceşte câştigă o bere (cu alcool desigur) :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, am omis mana lunga. Cat despre cealalta mana...hmm..trebuie sa ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere